Decembrsko darilo s posebnim namenom

datum: 03.01.2011

kategorija: Sporočila za javnost

Praznični decembrski čas prinaša pričakovanja lepega, prijaznega, čarobnega,.. Vedno znova pa ostaja odprto vprašanje kaj pomenijo posamezniku vrednote, obdaritve, pozornosti,.. kaj je tisto, kar ga osreči in razveseli.

Niki iz Senožeč in njenim najbližjim smo letos na občini Divača želeli pokazati, da lahko še vedno zaupamo v pregovor, »da v nesreči nisi sam«. Nika se bori z boleznijo, ki jo je prikrajšala za tako otroštvo, kot bi ga vsi srčno želeli vsakemu otroku. Pa vendar odseva iz njenih oči poseben lesk, posebne iskrice in človek ob njej in njenih ljubečih starših dobi občutek, da je življenje LEPO, če ga zaznaš iz pravega zornega kota.

Občina Divača je v proračunu za leto 2010 namenila finančna sredstva za nakup posebnega pripomočka, stopniščnega vzpenjalnika, ki bo v pomoč njenim staršem, starim staršem in vsem, ki ji pomagajo pri gibanju in premikanju, saj sama, žal, ne zmore občutiti radosti samostojnih korakov, hoje in teka.

V torek, 28. decembra 2010, je župan občine Divača družini Teinovič izročil pripomoček z željo in namenom, da bi jim čimbolj olajšal skrb in prizadevanja, da bi Niki omogočali prijazno, varno in lepo mladost.

Simbolično dejanje se je nadaljevalo s prijetnim druženjem družine Teinovič in male Nike z županom, g. Dragom Božcem, direktorjem Občinske uprave, g. Iztokom Felicjanom, predsednico Krajevne skupnosti Senožeče, ga. Alenko Štrucl Dovgan, predstavnikom dobavitelja, g. Romanom Jurejevčičem in delavci Občinske uprave. Srečanje je izzvenelo v skupni ugotovitvi, da je občutek »pomagati in delati dobro« najlepša poslanica ne le za novo leto, temveč za veliko daljši čas.

NIKA 1 NIKA 2 nika 3