Povabilo k sodelovanju v projektu: Gozdna signalizacija, bonton, učna pot

datum: 16.03.2011

kategorija: Sporočila za javnost

Spoštovani,

prejeli smo povabilo k sodelovanju v projektu »Gozdna signalizacija, bonton, učna pot«, ki ga je podjetje KARA d.o.o. oblikovalo v sklopu razvoja podeželja in turizma v gozdu in gozdnem prostoru, ter resolucije o nacionalnem gozdnem programu (6.3.1.10). Sodelovanje pri projektu je za občine brezplačno.

Strokovno in grafično učinkovito obeležene table, na ta način v slovenske urbane gozdove, gozdne, učne sprehajalne ter pohodniške poti, parke in trim steze, vnašajo urejene in tipizirane informativno - izobraževalne vsebine in pravila obnašanja v naravi.

S strani stroke (Planinska zveza Slovenije, turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove R Slovenije, DOS, Pomurski kmetijski sejem) so pripravljavci projekta prejeli pozitivne odzive na izvedbo projekta. Podjetje ima za leto 2011 zagotovljena finančna sredstva za realizacijo projekta in vabi k sodelovanju občine, lokalna turistična društva ali zavode za turizem in kulturo, ki bi želeli v letošnjem letu urediti označevanje:

gozdnih poti,
pohodniških poti
sprehajalnih poti
učnih poti
trim stez
parkov
objektov kulturne dediščine
turističnih znamenitosti
turistične ponudbe (koče, domačije, kmetije odprtih vrat),

Osnovni cilj projekta je, da se za občine, turistična društva in zavode za turizem in kulturo za celostno izdela in realizira projekt označevanja turističnih, pohodniških in rekreacijskih poti, trim stez, gozdnih učnih poti, opisa krajevnih znamenitosti, turističnih informacijah in to BREZPLAČNO. Občine lahko s tem pridobijo brezplačno urejene in označene navedeni poti in steze. Prav tako pa stroške vzdrževanja tabel za obdobje 10 let prevzema navedeno podjetje.

Gre za popolnoma nov način pritrjevanja tabel na drevesna stebla (s pomočjo vzmeti, tako da tabla »raste« z drevesom in ga ne poškodujemo z žičniki ali vijaki), ter za celostno, kompleksno podobo označevanja. Table pa se lahko namestijo tudi poleg drevesa in primer take table najdete na tej povezavi.

V priponki vam pošiljamo še nekaj gradiva projekta, brošura »Gozdna signalizacija – bonton – učna pot« pa je tako kot prostostoječe table na voljo na tej povezavi.. Seveda, bi v primeru skupnega sodelovanja v projektu v grafični zasnovi table obeležili z grbi posamezne občine in znaki lokalnih turističnih društev.

V kolikor ste zainteresirani za udeležbo pri projektu VAS VABIMO NA PREDSTAVITEV PROJEKTA, KI BO V SREDO, 23.03.2011 OB 15:00 URI V SEJNI SOBI OBČINE DIVAČA.