Delavnica "Priložnost za gradbena podjetja na čezmejnem območju"

datum: 17.10.2013

kategorija: Sporočila za javnost

Vas zanima, kakšne so novosti gradbene zakonodaje na področju investicij in gradbenih proizvodov v Sloveniji? Kako se vključiti v Javna naročila v sosednji Italiji?

Vse to in še več boste izvedeli na Delavnici “Priložnost za gradbena podjetja na čezmejnem območju” , ki bo potekala v četrtek, 24. oktobra 2013 ob 16.00 uri na OOZ Sežana, Kraška ulica 6, 6210 Sežana.

Vsebina delavnice:

1. Predstavitev projekta Profili

2. Seznanitev s spremembami gradbene zakonodaje, ki omogočajo lažjo in učinkovitejšo izvedbo investicij (Aleksandra Velkovrh). Z navezavo na navedene spremembe bodo predstavljene tudi možnosti in primeri javno zasebnega partnerstva.

3. Zakonodaja na področju gradbenih proizvodov – Kaj morajo vedeti podjetja, ki proizvajajo, tržijo ali uporabljajo gradbene proizvode na obmejnem področju? Predstavljene bodo tudi posebnosti uporabe v objektih, zgrajenih po principu JZP (ZAG Slovenije, Marjan Japelj)

4. Seznanitev s pogoji in priložnosti za slovenska podjetja, ki se želijo vključiti v javna naročila v Italiji in primer javno - zasebnega partnerstva v Italiji (Ance Trieste)

5. Razprava

6. Zaključek delavnice in prigrizekDelavnica bo trajala 3 ure. Zagotovljeno bo simultano prevajanje.

Delavnica poteka v okviru čezmejnega projekta Profili in je namenjena podjetnikom gradbene branže, projektantom in javnim upravam z namenompredstavitve pogojev in možnosti za večje vključevanje v javna naročila in javno – zasebna partnerstva na čezmejnem območju. Udeležba je brezplačna.

Projekt Profili je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Dodatne informacije in obvezne prijave: tel. št. 05 73 00 060, ali preko spletne strani: http://ooz-sezana.si/792/

Lepo pozdravljeni,

Marija Rogan Šik
Sekretarka
Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana
Kraška ulica 6, 6210 Sežana
Telefon: 00386 5 73 00 060
Faks: 00386 5 73 42 002
E-pošta:
URL: www.ooz-sezana.si