Športnik Krasa in Brkinov za leto 2013

datum: 11.02.2014

kategorija: Sporočila za javnost

Športnik Krasa in Brkinov za leto 2013

Združevanje je postalo temelj moderne dobe, sploh v športu je to neizbežno. Občine Sežana, Divača, Komen in Hrpelje-Kozina so se združile in poenotile ob vprašanjih, kdo si zasluži priznanje za delo ali uspehe na športnem področju. Hrpeljski kulturni dom je bil na podelitvi priznanj športnikom in športnicam Krasa in Brkinov za leto 2013 skorajda pretesen za vse, ki so si želeli zaploskati uspešnim športnikom s tega področja.

Štiričlanska komisija, ki so jo sestavljali predstavniki vseh občin je določila kriterije in na podlagi teh podelila osem priznanj, po dve jubilejni bronasti in srebrni plaketi za več kot 10 ali 20 let dela na področju športa, dve zlati plaketi ter štiri plakete za najboljše športne dosežke. Vrhunec prireditve je bila razglasitev glavnih junakov. Listino za naj športni klub je dobil Balinarski klub Hrast Kobjeglava, listina za naj športnico je pristala tretjič zapored v rokah kolesarke, sicer serijske zmagovalke, Teje Gulič, listina za naj športnika pa je romala v Komen, od koder je doma gorski kolesar Tomaž Volčič.

Tradicionalna prireditev je znova minila v odličnem vzdušju. Sproščeno ozračje se je iz dvorane kasneje preneslo v preprostor, kjer so vsi povabljeni pokramljali z župani vseh štirih občin in ostalimi občinskimi funkcionarji ter športnimi delavci. Še enkrat več se je izkazalo, da je zdrav šport eden izmed temeljev družbe, zato si športnice in športniki želijo tudi v bodoče vsaj takšne podpore domačih občin.

Več

Slika 1 Slika 2


Slika 3 Slika 4