Odlična uvrstitev našega strelca Jožeta Čeperja

datum: 22.08.2014

kategorija: Sporočila za javnost

Odlične uvrstitve mladinca Jožeta Čeperja na Mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu na Kitajskem.

Strelsko društvo Vremščica, Vremski Britof obvešča o uvrstitvah mladinca Jožeta Čeperja na Mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu na Kitajskem, kjer ga spremlja trener, prav tako član Strelskega društva Vremščica, Izidor Hreščak.

Jože Čeper je na posamični tekmi v streljanju z zračno pištolo v kategoriji mladinci dne 18.8.2014 dosegel 15. mesto, s 550 krogi in posameznimi serijami  93, 91, 94, 90, 91, 91. Po rednem delu tekmovanja je bil zmagovalec Južno Korejec Kim Cheongvong, v finalu pa Ukrajinec Korostylov Pavlo.

V ekipnem tekmovanju mešanih dvojic je Jože Čeper tekmoval skupaj s predstavnico Indije Jashaswini Singh Deswal. V kvalifikacijah 20.8.2014 sta dosegla skupno 3. mesto. Jože Čeper je nastreljal 372 krogov, Jashaswini Singh Deswal pa 382 krogov. V današnjem četrtfinalu sta Jože Čeper in Jashaswini Singh Deswal žal izgubila proti kasnejšima zmagovalcema, Bolgarki Nenchevi Lidii in Uzbekistancu Svechnikovu Vladimiru. Končno sta Jože Čeper in Jashaswini Singh Deswal osvojila odlično 5. mesto mešanih dvojic.

Tudi sicer je Jože Čeper v letošnji sezoni osvajal najvišja mesta v disciplini zračna pištola, kategorija kadeti/mladinci. Osvojil je naslov državnega kadetskega prvaka. Hkrati je bil tudi prvak Kadetske in mladinske lige v streljanju z zračno pištolo.

Jože Čeper in njegov trener Izidor Hreščak se v domovino vračata v soboto 30. 8. 2014. Odlična uvrstitev je bila dosežena prav v letu, ko društvo obeležuje 40. obletnico svojega delovanja.

Posredujemo vam še prvo obvestilo Izidorja Hreščaka, po osvojenem 5. mestu mešanih dvojic:"Pozdravljeni, prijatelji, znanci. Obveščam vas, da je moj varovanec Jože Čeper na YOG v Nanjingu osvojil odlično 5. mesto, česar se izredno veselimo. Kazalo je še na bolje, a je časten poraz proti najboljšim vedno zelo lepa uteha.Pozdrav vsem tja daleč proti domu! Izidor Hreščak."

Fotografije Jožeta Čeperja so objavljene na facebook strani Strelske zveze Slovenije.

Več o Jožetu Čeperju.

 

V imenu Strelskega društva Vremščica, Vremski Britof,
 
Dejan Grandič, tajnik društva