Poslanica Luči miru iz Betlehema 2014

datum: 22.12.2014

kategorija: Sporočila za javnost

ZA TVOJ DAR MI JE MAR

 Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja letos že štiriindvajseto leto zapored. Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Slovenska delegacija Luči miru iz Betlehema je v soboto, 13. 12. 2014 ,na slovesnosti na Dunaju prejela plamen Luči miru iz Betlehema. Plamen, ki ga vsako leto prižgejo v votlini Jezusovega rojstva, je prispel na Dunaj, kjer so ga sprejele delegacije iz več kot dvajsetih držav. 

V ponedeljek 22.12.2014 je Luč miru iz Betlehema prejela županja Občine Divača Alenka Štrucl Dovgan. Luč miru so na Občino prinesli skavti STEG SEŽANA 1.

Geslo, ki spremlja letošnjo akcijo je: Za Tvoj dar mi je ____ mar. Vse, ki bodo plamen prejeli ali se z njim samo srečali, ta spodbuja k razmisleku, koliko nam je mar do širjenja miru tistim, ki ga nimajo.

V sklopu projekta Luči miru iz Betlehema se zbirajo prostovoljni prispevki. Letošnji dobrodelni izkupiček bo namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč. Podarjen bo preko projekta Botrstvo.

Namen akcije Luči miru iz Betlehema je, da pokažemo, da nam je RES mar - naj plamen do Božiča gori v čim več slovenskih domovih in nas greje s svojim sporočilom.

POSLANICA: 

»Hvala, Prijatelj.
Dobil sem Tvoj dar.
Prižgal si ga v Betlehemu
in poskrbel,
da je prišel do mene.
Sprašujem se, zakaj sem ga dobil.«
 
»Dobil si priložnost.
Bodi odgovoren in pusti svoj pečat.
Poskusi.
Koliko ti je mar?«

 

 

slika 1  Slika 2  Slika 3