NOVOLETNA POSLANICA

datum: 22.12.2014

kategorija: Sporočila za javnost

Novoletna poslanica županje Občine Divača

 Spoštovane občanke, spoštovani občani!

 Za nami je leto, ki je s seboj prineslo številne novosti, vključno z lokalnimi volitvami, na katerih ste izvolili svoje predstavnike za naslednja štiri leta. Pred vsemi nami pa je sedaj nova pot. Na tej poti se bomo morali spopasti tudi s številnimi izzivi in dobro uporabiti vse naše zmožnosti, ki niso majhne.

Imamo potrebna znanja, sposobnosti, dovolj delavnosti in dobre volje. Znamo sodelovati in stopiti skupaj. Dokaz za to so številne aktivnosti in projekti, ki se v občini odvijajo, velikokrat predvsem zaradi vseh ljudi, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč in izboljšati življenje v naši občini, ne da bi pričakovali kaj v zameno.

Sočutje, solidarnost in domoljubje naj bodo naše družbene vrednote tudi vnaprej. Naredimo vsaj včasih nekaj, kaj koristi in polepša dan drugim. Ti drobni občutki zadovoljstva, da smo premagali sebičnost in delamo dobro za skupnost, nas delajo srečne in srčne ljudi.

V našem okolju imamo veliko ljudi s pomembnimi znanji, imamo mlade strokovnjake, sposobne podjetnike, ki uspešno konkurirajo v svetovnem merilu, imamo številne uspešne športnike, aktivna kulturna in umetniška društva. Vse to je naš kapital in je podlaga, da zaupamo vase.

V novo leto bomo, kot vsako leto, vstopili s številnimi pričakovanji. Če jih želimo doseči, je čas, da presežemo različna mišljenja in interese posameznikov in postavimo v ospredje skupni interes – interes vseh občank in občanov naše občine. Verjetno se ne bomo vedno strinjali, a s tem ciljem pred očmi gotovo lahko vedno poiščemo rešitve, ki bodo najboljše za vse. Bodimo odločni, a strpni. Le skupaj bomo uspeli.

 

Drage občanke, dragi občani,

v letu 2015 vam želim veliko zdravja, sreče in zadovoljstva in dobre volje za uresničitev zastavljenih ciljev. Prihajajoči prazniki naj vam prinesejo obilo iskrenih nasmehov in lepih besed.

Naj vam iskrice v očeh nikoli ne ugasnejo. Lepe božične praznike in uspešno leto 2015!

 Vaša županja

Alenka Štrucl Dovgan