Športnik Krasa in Brkinov 2014 - podelitev priznanj

datum: 30.03.2015

kategorija: Sporočila za javnost

»Ja, kje drugje, kot na prireditvi Športnik Krasa in Brkinov!« je bil v športni sferi občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana najpogostejši odgovor na vprašanje, kje je potrebno biti v sredo zvečer. Tretje leto zapored so se priznanja za »naj športnika« tega okolja podeljevala na področju štirih občin. Prekrasna senožeška večnamenska dvorana je bila kot nalašč za sprejem najboljših športnikov, trenerjev, športnih funkcionarjev in številnih obiskovalcev. Županja občine Divača, Alenka Štrucl Dovgan, je v imenu gostitelja prireditve zbranim zaželela prijazno dobrodošlico v Senožečah in izpostavila pomembnost delovanja na športnem področju, tako rekreativno kot še posebej tekmovalno. Izrazila je iskreno pohvalo in zahvalo vsem športnikom in športnim delavcem ter  zadovoljstvo, ponos in čestitke vsem prejemnikom priznanj.

Prireditev pa je gostila tudi veliko ime našega športa, »delno kar domačina«, sicer pa olimpijskega zmagovalca Rajmonda Debevca. »Moj oče prihaja iz Razdrtega, zato rad obiščem ta del Slovenije. Prireditev je bila ena izmed najprijetnejših. Vesel sem, da je med dobitniki priznanj tudi  športni strelec.« je povedal prekaljeni strelec in izpostavil podelitev priznanja strelcu Jožetu Čeparju, ki je zasluženo prejel priznanje za najperspektivnejšega mladega športnika Krasa in Brkinov v letu 2014.

Priljubljenost prireditve nakazuje izjemen obisk, saj je bila nova večnamenska dvorana nabito polna. »V prvi vrsti to kaže na razvoj naše prireditve v pravo smer. Nobenega dvoma ni, da je bila odločitev, da športnike nagradimo v družbi sosednjih občin, povsem pravilna. Tudi priznanja tako pridobivajo na veljavi.« je poudaril predsednik, Marjan Suša, ki je s kolegi preučil preko 80 predlogov za podelitev priznanj. V kulturnem zabavnem programu, ki ga je v sodelovanju s Športno zvezo Sežana in Občino Divača spretno in domiselno oblikoval v celoto Miha Penko, so se zvrstili zanimivi nastopi. Najprej je občinstvo ogrela skupina učencev Podružnične osnovne šole Senožeče pod vodstvom prizadevnih učiteljic šole, nato pa še glasbeni nastop Sama, Barbare in Nastje ter nastop domačega Plesnega društva Srebrna. Vrhunec dogajanja pa je bila razglasitev najboljših: naj ekipe, naj športnika in naj športnice Krasa in Brkinov za leto 2014.

V kategoriji klubov je priznanje naj ekipe Krasa in Brkinov v letu 2014  drugič zapored prejel Balinarski klub Hrast Kobjeglava, med športniki pa je bil za naj športnika v letu 2014 izbran atletski državni dvoranski prvak med starejšimi mladinci Jan Luxa. Izkazala se je tudi karateistka, mladinska državna prvakinja in naj športnica Krasa in Brkinov v letu 2014 Nika Frank, ki je kot trenerka karateja osnove karateja prikazala v družbi mladih karateistov – učencev šole v Senožečah,  in celo gostiteljice, županje občine Divača. Priznanja športnik Krasa in Brkinov v letu 2014 so prejeli še Simon Gombač za uspešne nastope v državni reprezentanci ragbija, Grega Krečič za uspešne klubske nastope v državnem prvenstvu in sodelovanje v državni kadetski rokometni reprezentanci, Karate klub Bushi Divača za osvojeno 1. mesto v skupnem pokalnem seštevku klubov JKA karate zveze Slovenije in Anja Ferfila za uspešno delo z mlajšimi in razvoju temeljne športne vzgoje na Krasu in v Brkinih.

Priznanja za najboljše športne dosežke v letu 2014 so prejeli Miha Tavčar za osvojeni dve             1. mesti na mednarodnih tekmah v maratonu ter imenovanje za najboljšega voznika leta na nacionalni ravni, Teja Gulič za osvojeni naslov državne prvakinje v cestnem kolesarstvu in Andrej Prelc za dosežen naslov državnega prvaka divizije 1 v gorsko hitrostnem avtomobilizmu.

Komisijo za podeljevanje Komisija za podelitev priznanj »Športnika Krasa in Brkinov« so sestavljali poleg predstavnikov Športne zveze Sežana, tudi predstavniki Športne zveze Občine Hrpelje-Kozina ter Občine Divača in Občine Komen.

Letos prvič so podelili priznanje za najperspektivnejšega športnika in tudi za najboljše športne dosežke mladih športnikov in športnic do 18. leta. Ta priznanja so romala v roke Eriku Čehu za osvojeno bronasto kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v balinanju, v disciplini bližanje in zbijanje v krog, ekipi mlajših dečkov Rokometnega društva Jadran 2009 Hrpelje- Kozina za  osvojeni naslov klubskih državnih prvakov v rokometu v letu 2014, Axlu Luxi za osvojen trikratni naslov državnega prvaka pri mlajših in starejših mladincih ter osvojeno 3. mesto na članskem dvoranskem prvenstvu v skoku v višino v letu 2014, Niki Tominc za osvojeno 1. mesto za pokal Slovenije v triatlonu za leto 2014 v kategoriji starejših deklic, Simonu Požarju za osvojeno bronasto kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v balinanju v igri dvojic ter za osvojen naslov štirikratnega mladinskega državnega prvaka in ekipi Športnega društva HOPLA Sežana v postavi Žan Skok, Aljoša Skok, Tilen Grmek in Luka Dezors za osvojen naslov državnih pionirskih prvakov v štafetnem teku 4x100 metrov v letu 2014.

Slavnostna podelitev se je zaključila s podelitvijo jubilejnih plaket in sicer bronaste Klemnu Karižu za več kot 10 let uspešnega igranja in aktivnega dela v nogometu na območju občine Sežana, zlate plakete pa so prejeli Damir Metljak za dolgoletno aktivno delovanje v NK Tabor Sežana, Območna balinarska zveza Sežana za 40 let aktivnega delovanja, Karlo Kastelic za več kot 30-letno zavzeto in uspešno delo na področju športa, zlasti rokometa, in Slavko Mihalič za več kot 30-let dolgo športno delovanje za razvoj, zlasti nogometa, na področju Brkinov. Častna listina za življenjsko delo pa je pripadala Janezu Kompari.

Priznanja so športniki prejeli iz rok županov vseh štirih občin: Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana. Prireditev pa so z udeležbo počastili tudi predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije, Zveze športnih zvez in Sonja Poljšak, vodja regijske pisarne športnih zvez in predsednica Športne zveze Koper.

Čestitke vsem prejemnikom priznanj in veliko uspehov v bodoče.

 

Niko Zadnik, Športna zveza Sežana in

Romana Derenčin, Občinska uprava Občine Divača

 

Fotogalerija:

IMG 1618 IMG 1627 IMG 1653 IMG 1670 IMG 1701 IMG 1705 MGJ13068 MGJ13159MGJ13183 MGJ13330 MGJ13394 MGJ13418MGJ13483