KOŠARKARJI ŠD ŽOGICA ODLIČNI NA MEDNARODNEM TURNIRJU V SREDIPOLJU

datum: 23.06.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 Košarkarska ekipa U-11 ŠD Žogica se je med 10. in 18. 6. udeležila mednarodnega turnirja Suoncolora v Sredipolju (Redipugla). Udeležba na turnirju je bila nagrada za prizadevnost na treningih in uspešno odigrano državno prvenstvo. 

 

Naši fantje so se v skupinskem delu najprej pomerili z domačini iz Foljana in zanesljivo zmagali.  Tudi v drugi tekmi so pokazali prepričljivo igro in premagali ekipo NL Tergestina iz Trsta. Za prvo mesto v skupini, smo proti močni ekipi Laipacco iz Vidma doživeli prvi poraz in se kot drugi uvrstili v četrtfinale.  Naslednjo soboto so sledili izločilni boji. V četrtfinalu smo igrali proti San Vitu iz Trsta. Po izenačenem prvem polčasu, so fantje zaigrali kot znajo in na koncu zmagali. Za igranje finala nas je čakala še zadnja ovira in sicer stari znanci - KK Pivka. Naši so z agresivno igro v obrambi in hitrimi protinapadi prišli do lepe prednosti, ki so jo zadržali do konca tekme in finale je bilo naše!

V nedeljo dopoldan je potekalo finale in v njem je, poleg naših, igrala edina nepremagana ekipa Laipacco iz Vidma. Naši so v finalu dali vse od sebe, a je bila tako fizična premoč in košarkarsko znanje na strani nasprotnikov, ki so tekmo dobili brez težav.

Sledila je slavnostna podelitev najboljšim ekipam in dvig pokala za osvojeno odlično drugo mesto! Turnir je bil še en pokazatelj odličnega dela trenerjev in igralcev v društvu!

 Čestitke fantom!        

 

Utrinki:

01  02  03   

 04  05  06

08