RAZSTAVA "CVETLIČNE GOSPODIČNE SONJE PROSEN"

datum: 28.09.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 Galerija Občine Divača, kjer se že vrsto let predstavljajo člani Foto kluba Žarek iz Sežane in fotografi iz drugih krajev Slovenije in iz zamejstva, je tokrat bogatejša za fotografsko razstavo z naslovom Cvetlične gospodične, ki jo je pripravila članica Foto kluba Sušec iz Ilirske Bistrice Sonja Prosen.

Kot je na odprtju  v sredo 27.9.2017 dejal predsednik sežanskega FK Žarek Igor Petaros, tovrstna posebna veja umetnosti, izdelava ženskih oz. dekliških obrazov iz cvetja, v našem prostoru kot tudi na Slovenskem še ni bila predstavljena. Avtorica se predstavlja z več kot 20 fotografijami motivov, katere je začela fotografirati pred dvema in pol leti.

Sežanski FK Žarek je letos obnovil sodelovanje z bistriškim FK in tako prihaja do izmenjav avtorjev in postavitev razstav v obeh prostorih. Po uspešni Prosenčevi razstavi v Knežaku in Pivki so bile njene fotografije toplo sprejete tudi na Divaškem.

Zahvalila se ji je predstavnica divaške občine Suzana Škrlj, čestital pa ji je tudi predsednik FK Sušec Andrej Bergoč.

Odprtje razstave pa je obogatil harmonikaš Jan Škamperle.

Razstava bo na ogled do 10. novembra 2017.

Vsi fotografi pa so vabljeni 14. in 15. oktobra, ko bo potekal fotografski ex-tempore Sušec 2017 na prosto temo in kroga.

Besedilo in foto: Olga Knez

 

1  2  3

4  5  6