OTVORITEV OTROŠKEGA IGRIŠČA V FAMLJAH

datum: 24.10.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 PO OTVORITVI ENERGETSKE PRENOVE VREMSKE ŠOLE  JE SLEDILA ŠE OTVORITEV OTROŠKEGA IGRIŠČA V FAMLJAH

 

Po zelo nevihtni nedelji je bil sončen ponedeljek naklonjen vaščanom Famelj, da so lahko otvorili otroško igrišče v Famljah, ki ga je financirala Občina Divača iz lastnega proračuna.Prvotno je bila nabava in ureditev otroškega igrišča prijavljena na razpis evropskih sredstev preko Las-a,  Leader programa za razvoj podeželja, a razpis za igrišče v Famljah in v Gornjih Vremah ni  bil uspešen, tako, da  se je občina odločila, da ta igrišča realizira iz lastnih proračunskih sredstev.

Za igrišče v Famljah so bila  nabavljena tri igrala, uredilo se je živo mejo okoli igrišča, v bodoče pa bodo postavili še tablo z imenom igrišča in javno razsvetljavo. V Gornjih Vremah so letos izvedli zemeljska dela, prostovoljno obnovili zid  okrog igrišča s suhozidno gradnjo, v naslednjem letu pa bodo  nabavili še igrala in postavili ograjo okoli igrišča.

Krajane sta v Famljah pozdravili županja, Alenka Štrucl Dovgan in občinska svetnica, domačinka Mirjam Frankovič Franetič. V kulturnem programu, ki ga je povezovala članica TKŠD Urbanščica, Taja Medved so sodelovali otroci iz Famelj in učenci podružnične šole v Vremah. Otroci so z baloni v rokah hitro zasedli vsa igrala in se igrali vse do zaključka otvoritve.

 

Občinska svetnica

Mirjam Frankovič Franetič

 

Utrinki iz otvoritve (foto: Mirjam Frankovič Franetič):

1  2  3  4

5  6  8  8

9