»LUČ MIRU« iz Betlehema tudi v Divači

datum: 19.12.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 Dobrodelna akcija »Luč miru« poteka v Sloveniji že 27 let. Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema  se je letos  odvijal 16. Decembra  na Dunaju.

Luč miru z veseljem pozdravljamo in sprejemamo  tudi v naši občini. Skavti Srečkovega stega Sežana 1, ki pokriva tudi divaško občino, so  Luč miru izročili županji občine Divača, Alenki Štrucl Dovgan, ki je  povzela sporočilo letošnje Poslanice z željo, da plamen Luči zagori in gori v vsakem posamezniku in vsak dan prižiga nove plamene. 

 Geslo poslanice Luči miru v letu 2017 je "PUSTIVA SE VNETI"

»Geslo je vabilo v dvojini – ni ukaz in ni prisila. Je kot odpiranje vrat – jaz sprejemam plamen in želim goreti, a bom neskončno srečnejši, če lahko to narediva skupaj – zato te vabim, da se pustiva vneti.« so zapisali slovenski skavti. Luč miru gori v številnih domovih ter oznanja veselo sporočilo miru vsakemu posebej. Letošnje sporočilo poslanice povzema pot Luči miru od Betlehema do vsakega posameznika. Vsakemu posamezniku je na voljo odločitev ali se bo »pustil vneti« ali bo nadaljeval kot ugasnjena sveča.

Poslanica LUČI MIRU 2017

"Začelo se je v votlini, daleč stran od mene in tebe, ko se je zgodil čudež. Prišel je za vse, da bi vžgal naša srca. Bil je kot prižgana sveča, ki sveti le tako, da se daruje. Mnogi so se bali, da bi se jih plamen dotaknil, tiste pa, ki so ga sprejeli, je povabil, da svetijo skupaj in vnemajo druge.

Prepotoval je dolgo pot, da je danes lahko pred menoj in pred teboj.

Kaj bova naredila z njim?

Lahko se obrneva stran in sva še naprej pusti sveči, ki se bojita, da bi se ju plamen dotaknil. Ali pustiva, da iz mene in tebe naredi naju, da ga širiva naprej.

Kaj bova vzela danes?

Je zopet dovolj samo sveča ali bova tokrat sprejela plamen?"

 

Utrinki:

 

1  2  3  4

5