Prireditev ob kulturnem dnevu Občine Divača

datum: 15.01.2018

kategorija: Sporočila za javnost

  »Občina Divača praznuje občinski praznik, spominski dan in kulturni dan. Kulturni dan Občine Divača, 13. januar, je posvečen spominu na rojstvo pisatelja dr. Bogomirja Magajne.« smo zapisali v Odlok o praznikih občine Divača. Tudi na ta način Občina Divača dokazuje, da ima kultura v naši občini posebno mesto.

Letošnji Kulturni dan je že dvanajsti zapored, ki smo ga ljubitelji kulture obeležili kot poseben dan in praznik. Osrednja prireditev je bila izvedena v Vremski dolini – domači dolini našega pisatelja, ki mu je Kulturni dan prvenstveno posvečen. V večnamenski dvorani v Famljah je potekal plesno – gledališki večer. Plesno društvo SREBRNA iz Senožeč je poskrbelo za čudovit plesni uvod v prireditev, ki se je zlil z modrimi mislimi našega pisatelja Bogomirja Magajne. TKŠD Urbanščica, nosilec prireditve,  je v goste povabilo Gledališko skupino KTD »Zarja« Bilje, ki je odlično odigrala komedijo  Marca Camolettija: »Boeing, boeing«, v režiji Ane Facchini.

Slavnostna govornica na prireditvi je bila županja občine Divača, Alenka Štrucl Dovgan, ki je v nagovoru med drugim poudarila, da so številna kulturna društva v občini in mnogi posamezniki, kakor tudi vsi zavodi in ustanove nosilci in ustvarjalci kulture na divaškem in hkrati trdno zagotovilo, da  bo kultura v teh krajih živela večno. Zahvalila se je vsem z upanjem, da bo dobro sodelovanje tudi v bodoče bogatilo domač kulturni prostor.

Predsednica TKŠD Urbanščica, Mirjam Frankovič Franetič, je v zaključni zahvali nastopajočim najavila velik prihajajoči kulturni dogodek, ki se bo odvijal v Vremah predvidoma v marcu, ko bo potekla že 11. tradicionalni pohod po Magajnovi poti. 

Lepo je doživeti zanimiv kulturni večer; lepo je videti polno nasmejane obiskovalce, ki so  napolnili dvorano. In po mnenjih številnih lahko z veseljem ugotovimo, da naš prostor  napolnjuje kultura, iskrena in ustvarjalna kultura, ki prihaja iz srca v srce.

HVALA VSEM!

 

Utrinki iz prireditve:

IMG 0246  IMG 0248  IMG 0250  IMG 0252

IMG 0253  IMG 0256  IMG 0257  IMG 0260

IMG 0267  IMG 0269  IMG 0273  IMG 0275

IMG 0281  IMG 0282  IMG 0287  IMG 0289

IMG 0296  IMG 0299  IMG 0300