OBISK PODJETJA SMT d.o.o. v Portorožu

datum: 12.03.2018

kategorija: Sporočila za javnost

 V sredo 7.marca je županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan v spremstvu direktorja občinske uprave Iztoka Felicjana  in predsednika Odbora za finance Dobrivoja Subiča na povabilo direktorja podjetja SMT, proizvodnja elektronskih naprav in elektronike d.o.o.,  Petra Poliča,  obiskala in si ogledala njihov obrat v Portorožu.

 Po kratkem uvodnem sestanku, kjer je vodstvo podjetja predstavilo svoje delovanje in načrte v poslovni coni Risnik, so nam razkazali obrat in njihovo proizvodnjo.

 Podjetje SMT d.o.o., ki se nahaja v skupini podjetij P & P Group je na slovenskem trgu prisotno od leta 2003. Zgodovina podjetja se je pričela še precej prej, ko je njihov lastnik g. Vladimir Polič leta 1979 ustanovil podjetje Elpo Elektronika. Nato so leta 1999 ustanovili razvojno podjetje AGB Lab (sedaj Nielsen Lab), kjer so razvili inovativno napravo za merjenje gledanosti TV programov, kar je omogočilo rast matičnega podjetja. Zaradi potreb po proizvodnji elektronike, so leta 2003 ustanovili podjetje SMT. Vizija podjetja SMT je postati eno izmed vodilnih podjetij na mednarodnih trgih, ki ponuja celovite rešitve na področju elektronike, tako razvoja kakor tudi proizvodnje.

 Svojo proizvodnjo usmerjajo v različne panoge, kot so telekomunikacije, promet, avtomatizacija proizvodnje, medicinska oprema, bela tehnika, navtika. Tri četrtine proizvodnje izvozijo, od slovenskih podjetij pa sodelujejo na primer z Gorenjem, Robotino, Medicopom, Metalflexom, OTML,…

Podjetje razvija izdelke tako po naročilu kot lastne izdelke.

Podjetje SMT je na zadnji dražbi odkupilo zemljišča v poslovni coni Risnik in namerava v coni zgraditi lastne proizvodne hale P&P Solar za izdelavo fotovoltaičnih modulov. Proizvodnja je naravi prijazna saj ne bo povzročala nobenih emisij. Nameravana gradnja nove proizvodne hale bo pomembno prispevala k razvoju in programski ponudbi cone in širšega prostora ter bo z izgradnjo tega novega poslovnega objekta dokončno urejen velik del cone. Podjetje  SMT namerava v novem objektu zaposliti v pri fazi  36 ljudi, v nadaljevanju pa odvisno od nadaljnjega  razvoja.

 Prodajo fotonapetostnih modulov, s katerimi ciljajo na trge EU, so v družbi že začeli. Lani so se predstavili na največjem evropskem sejmu fotovoltaike InterSolar v Münchnu in razstavili panel, ki sicer še ni bil narejen v Divači, vendar upajo in načrtujejo, da bodo s proizvodnjo v Divači pričeli že letos.

 

Iztok Felicjan

Direktor občinske uprave

 

 Načrtovan obrat v Divači

23  4 1  

 

Pred obratom in v obratu v Portorožu

1  2  3  4