EVROPSKI TEDEN MLADIH in projekt »moja OBČINA / moja EVROPSKA SKUPNOST«

datum: 15.04.2019

kategorija: Sporočila za javnost

 Evropski tedni mladih (ETM), ki od leta 2003 potekajo vsaki dve leti, predstavljajo priložnost za predstavitev številnih možnosti, ki jih Evropska unija omogoča mladim, razprave o aktualnih temah za mlade in mladinski sektor ter praznovanju zgodb o uspehih. Letošnji Evropski teden mladih bo že deveti zapovrstjo. Potekal bo med 29. aprilom in 5. majem 2019, osrednja tema letošnjih aktivnosti ETM pa je »Demokracija in jaz«. Osrednje sporočilo letošnjega ETM pa je, da imamo vsak dan priložnost, da vplivamo na odločitve, ki zadevajo vse nas. (VIR:  http://www.movit.si/)

 Občina Divača se je letos aktivno vključila v aktivnosti ETM. V povezavi z izvajanjem načrta sodelovanja v projektu Europe goes local (EGL), ki poteka pod okriljem Nacionalne agencije MOVIT, Zavoda za razvoj mobilnosti mladih, v sodelovanju z Razvojnim centrom Divača planira izvedbo več dogodkov z in za mlade. Eden izmed dogodkov je projekt »moja OBČINA / moja EVROPSKA SKUPNOST«, ki bo nagovoril mlade v občini k razmišljanju o njihovi lokalni skupnosti in njihovi Evropski skupnosti.  Načrtovana je izvedba ankete, s katero boste mladi povabljeni, da  pošljete svoje sporočilo svoji lokalni skupnosti oziroma odločevalcem na lokalnem nivoju in hkrati svoje sporočilo EU. Občina je uspešno kandidirala tudi na razpisu  v okviru projekta Ključ do vključenosti; Evropska solidarnostna enota, ki ga je razpisala Nacionalna agencija MOVIT in tako je projekt podprt kot pomemben lokalni dogodek, ki nagovarja solidarnost, participacijo in mlade z manj priložnostmi.

 Dogodek »moja OBČINA / moja EVROPSKA SKUPNOST« je uspešno uvrščen na zemljevid dogodkov na Evropskem mladinskem portalu (European Youth Portal) – povezava: https://europa.eu/youth/week/event/836_en

etm

 Foto: Alen Franetič