MEDNARODNI DAN MLADIH

datum: 12.08.2019

kategorija: Sporočila za javnost

 12. avgust je MEDNARODNI DAN MLADIH.

Po vsem svetu je 12. avgust namenjen mladim. Združeni narodi so namreč decembra 1999 ta dan razglasili za mednarodni dan mladih, z namenom, da bi se vsako leto razpravljalo o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade ljudi in opozarjali na njihovo pomembno vlogo v družbi.

Osrednja tema letošnjega  #YouthDay je preoblikovanje izobraževanja, s katero želijo Združeni narodi osvetliti prizadevanja, da bi izobraževanje postalo bolj vključujoče in dostopno za vse mlade, kar je tudi eden izmed 17-ih ciljev trajnostnega razvoja v sklopu #Agende2030.

 

Občina Divača je ponosna, da so/ste mladi v naši občini dejavni, aktivni in participirate k skupnemu dobremu v okolju, kjer skupaj živimo in ustvarjamo.

Lokalni odločevalci želimo, da bi zagotavljali in omogočali dobro in predvsem varno okolje, v katerem bi se mladi dobro počutili in z veseljem ustvarjali. V zadnjih letih veliko pozornosti namenjamo dela z in za mlade in izredno pohvalen je tudi odziv vas, mladih.

 

Spoštovana mladina!

Ob današnjem dnevu, ki je sicer le eden v nizu poletnih dni, pa vendar poseben, saj je VAŠ, vsem želimo, da bi se mladost iskreno in veselo iskrila na vseh vaših poteh.

Hvala, ker ste in da ste med nami, saj je skupaj  svet lepši.

 

Uporabne informacije o mladih in mladinski politiki v Sloveniji pa najdete tudi na spletni enciklopediji mladinskih politik #YouthWiki do katere lahko dostopate via http://www.movit.si/movit/youth-wiki/.

Vir: https://www.facebook.com/mladivakciji/